Opinie sterników o jachtach Nautigo

Ogólna ocena jachtów 4,6/5
Liczba recenzji 114

Twister 800n | Antila 27 | Antila 24 | Antila 24.4 | Laguna 730 | Tes 32 Dreamer |
Antila 26cc | Phila 900 | Antila 33 | Janmor 700 | Laguna 700 | Jachty motorowe

Wszystkie te oceny zostały zebrane podczas corocznej ankiety, którą każdy z naszych Klientów ma możliwość wypełnić po rejsie. Szczegółowy proces zamieszczania opinii opisujemy tutaj.


Antila 27
2019-05-22 11:16:41

Bardzo dobry jacht, dobrze przygotowany, super czarter, piękny port, profesjana usługa w dobrej cenie

— Żeglarz Anonim —
Phila 900
2019-05-23 11:16:41

Świetny jacht na umiarkowany wiatr (do 3B). Na mocnym wietrze słabo idzie do przodu (niezależnie od ilości refów)

— Marek —
Laguna 730
2019-05-24 11:16:41

Jacht był przygotowany do rejsu. Bosman był bardzo pomocny i uczynny!
Jedyny mankament to kłopot z silnikiem. Manetka ssania dla kobiety była nie do ruszenia! Mężczyzna miał duży kłopot z jej odciągnięciem i wepchnięciem.
Gorące podziękowania dla Bosmana za pomoc na miejscu i telefoniczną. Widząc go na keji, jak biega między jachtami i załogami i stara się każdemu pomóc to było budujące i zasługujące na szacunek!
Podsumowując, jestem zadowolony z jachtu i odbytego rejsu oraz starań Bosmana i Właścicieli firmy NAUTIGO!!!

— ANDY ŻEGLARZ —
Test 32 Dreamer
2019-05-25 11:16:41

Jacht bardzo dobrze utrzymany choć przydarzyła nam się drobna usterka eksploatacyjna linki od windy masztu. Serwis szybko dojechał we wskazane miejsce i sprawnie rozwiązał problem.

— Cook —
Antila 24
2019-05-26 11:16:41

Jest to dobry, bezpieczny i nowoczesny jacht do spokojnego żeglowania z rodziną lub przyjaciółmi, z dobrym hotelem. Osoby z zacięciem regatowym niech raczej wybiorą bardziej śmigłą jednostkę. Jedyna rzecz, którą bym poprawił, to za cienki fał miecza (jeśli się chce podnieść szybko ręcznie a nie za pomocą kabestanu).

— wieloryb —
Laguna 730
2019-05-27 11:16:41

wspaniałe żeglowanie, wszystko lekko chodzi, bardzo pojemny , dla 5 osób komfort na dłuższe żeglowanie , dla 8 nawet na jeden dzień

— Mariusz —
Antila 24.4
2019-05-28 11:16:41

wyposarzenie surowe lecz kompletne

— jacek- od78 na WJM —
Antila 24.4
2019-05-29 11:16:41

Bardzo dobrze idzie na wiatr, dobre rozwiązanie z fokiem bez szotów. wykończenie bardzo ekonomiczne.

— Adrian —
Antila 26cc
2019-05-30 11:16:41

Pierwszy raz masztu nie mogłem postawić w jedną osobę – wcześniej największy jacht to antila 24. Szybka obsługa, jacht stan jak na stronie i bez naciągania na dodatkowa kasę, że ‚niby straty’- zgubiliśmy szekle nie było problemu

— Żelarz Anonim —
Antila 27
2019-05-31 11:16:41

Bardzo dobry jacht. Duży, wygodny i stabilny a zarazem bardzo żwawy, świetnie reagujący na wiatr. Polecam do pływania z przyjaciółmi oraz dziećmi. Jak płynąłem okazało się jak zwykle ze jest to najszybsza tego typu jednostka na Mazurach :).

— Jacek Szewczyk —
Antila 27
2019-06-01 11:16:41

Bardzo fajnie sie prowadzi.

— ReNDaL —
Phila 900
2019-06-02 11:16:41

Bardzo fajna, komfortowa jednostka, świetnie dopracowany kokpit i miejsca dla załogi w koszach na rufie. Żagle i elementy olinowania w dobrym stanie, silnik pali na dotyk, mało pali, świetnie sprawdza się ster strumieniowy, dużo krawatów, bardzo przydatny tent. Z minusów chyba tylko: niewielki stolik w kokpicie, za mała lodówka jak na te gabaryty jachtu, po jednym gnieździe 230V i 12V

— Piotrek B. —
Twister 800n
2019-06-03 11:16:41

Bardzo pozytywna opinia

— Michał —
Antila 33
2019-06-04 11:16:41

Jacht jest bardzo wygodny. 8 osób miało komfortowe warunki. Jacht dobrze pływa, nawet nieźle idzie pod wiatr. Operacje portowe tak duża jednostka wymagają znacznego skupienia. Ogólna ocena jachtu bardzo dobra.

— Mateusz Kirwil —
Antila 24
2019-06-05 11:16:41

Plywalem już na Antilii 24 i 26, fajna łódka do żeglowania rodzinnego

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-06-06 11:16:41

Minus – automatyczny fok zmniejsza przyjemność pływania i spowalnia jacht.

— Jan —
Twister 800n
2019-06-07 11:16:41

Daje radę

— Żeglarz Anonim —
Antila 26cc
2019-06-08 11:16:41

Jacht Bluberry – nowy to co tu pisać… piękny :).
Co do miejsca w środku – koja rufowa jest bardzo niewygodna dla dwóch osób (nawet bardzo się kochających ;) – niby jest szeroka ale osoba śpiąca w głębi może nabawić się klaustrofobii (jeśli jeszcze jej w sobie nie odkryła) z uwagi na zaskakujący uskok w suficie nad głową, który spotyka się często z czaszką ;p – zdecydowanie nie polecam tam spania w dwie osoby. Koje w kambuzie też nie są zbyt szerokie dlatego uważam, że w jachcie może wygodnie pływać 5 dorosłych + 3 dzieci do 12 roku życia lub do wzrostu max 140 cm.
Lodówka działała bardzo dobrze, akumulatory też super i oświetlenie jachtu jest OK. Za to bardzo przekombinowany jest tent… kto wymyślił te sznurki i po co… sam materiał namiotu – extra, super, rewelacja!
Talia, grot, fok, miecz, płetwa sterowa – wszystko chodzi sprawnie
Była wystarczająca ilość lin cumowniczych jednak ta czerwona lina (kotwiczna + cumownicza) nie jest zbyt dobrej jakości
Kambuz wyposażony bardzo dobrze poza tym, że noże niezbyt ostre ale to ‚standard’ u armatorów – chyba nikomu nie przyszło jeszcze do głowy aby ostrzyć raz na jakiś czas noże na jachtach… to na prawdę się da ;) Jest jednak zagadka… Jak samemu złożyć stół wewnątrz? Mam dwie ręce a trzy ‚zatrzaski’ – dobrze, że zawsze jest jakiś nieletni załogant do pomocy ;)

— Korrado™ —
Antila 27
2019-06-09 11:16:41

Bardzo fajny jacht. Szybki, manewrowy i wygody w obsłudze. No może miecz trochę ciężko chodzi.

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-06-10 11:16:41

Jacht dobrze pływa. Bardzo zimne światło w środku jest nieprzyjemne.

— Pawel —
Antila 24
2019-06-11 11:16:41

Jacht może z powodzeniem pomieścić 8 osób, a nie wygląda, cena jachtu zależy od jego wielkości.

— Anetta —
Test 32 Dreamer
2019-06-12 11:16:41

Ocena dobra. jachty są zadbane czyste

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-06-13 11:16:41

Preferuję szoty foka z tradycyjnym rozwiązaniem.

— Jarek Ankier —
Test 32 Dreamer
2019-06-14 11:16:41

Jacht komfortowy. Żeglowaliśmy w 8 osób (4 dorosłych, 4 dzieci). Wygodny w obsłudze, dobry w żegludze. Dodatkowym atutem jest ster strumieniowy, który ułatwiał wejście do mariny i podejście do keji. Na jachcie wszystko co potrzeba. Dużo bakist i jaskółek. Schowaliśmy wszystkie graty z dwóch aut combie. Extra lodowka, bardzo pojemna i dobrze trzyma temperaturę. Polecam zapakować do niej dwa worki kostek lodu. Chłodził nas w największe upały przez 5 dni :)

— Paulina —
Laguna 730
2019-06-15 11:16:41

Bardzo fajny jacht na rodzinne żeglowanie

— migot —
Antila 27
2019-06-16 11:16:41

Dobry jacht, szybki, bezpieczny, wygodny. Można by go trochę dopieścić (składane siedzenia na relingu dla sternika, wskazanie poziomu wody, oświetlenie pod salingiem, wentylacja, ogrzewanie, moskitiera…)

— Wojtek —
Antila 24.4
2019-06-17 11:16:41

Super

— Żeglarz Anonim —
Phila 900
2019-06-18 11:16:41

Jest wygodny i przestronny, szkoda tylko że bardzo ciężko chodzą fały.

— Grzegorz —
Antila 24.4
2019-06-19 11:16:41

Po raz pierwszy wziąłem wersję z fokiem samohalsującym i stwierdzam, że wolę zwykły. Ale warto spróbować aby wyrobić sobie własną opinię.

— Bartosz —
Janmor 700 (motorowy)
2019-06-20 11:16:41

Generalnie OK. Bardzo dobra szybkość, manewrowość i ekonomia rejsu jak na tę klasę łódki. Fotel sternika jest bardzo wysoko i wymaga podnóżka, szkoda też że nie jest obracany co utrudnia manewry na wstecznym.

— Tadzik —
Twister 800n
2019-06-21 11:16:41

Szybki ale stabilny.

— Janusz z żoną —
Antila 24.4
2019-06-22 11:16:41

Jacht przygotowany dobrze.Nautycznie rowniez OK. Silnik sprawny i dopasowana moc. Mikrousterki- radio (antena?). Polecam.

— J. Dziurda —
Test 32 Dreamer
2019-06-23 11:16:41

Bardzo fajna jednostka. Dobrze wyposażona, dobra w manewrowaniu wszystko sprawne.

— Grzesiek —
Phila 900
2019-06-24 11:16:41

bardzo wygodny w środku, 3 kabinowy, dużo schowków – do „życia super”/ świetne 3 akumulatory – webasto się przydało – choć śmierdzące :)

— Grzegorz, Warszawa —
Antila 26cc
2019-06-25 11:16:41

Jacht nowy, wszystko lekko chodzi. Jedynie brak ograniczników na stole powodował pewien dyskomfort.

— Alina —
Antila 24
2019-06-26 11:16:41

Jako turystyk ok wsam mraz pływać z dziećmi

— Leszek —
Antila 27
2019-06-27 11:16:41

Czysty, stan techniczny dobry. Ożaglowanie, brama, tent, rolfok, olinowanie w bardzo dobrym stanie.

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-06-28 11:16:41

Bardzo fajna łódka, choć na moje potrzeby mogłaby być nieco mniejsza (pływałem w dwie osoby)

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-06-29 11:16:41

super rozwiązania w środku, dobrze wyposażony (lodówka, akumulatory, osprzęt). bardzo wygodny dla rodziny, komfortowy zarówno w części „hotelowej” jak i „nautycznej”. NIe polubułem się z pojedynczym szotem – wydaje mi się ,że zmmniejsza on powierzchnie żagla i na małych wiatrach halsówka staję się z nim mało efektywna. Osprzęt w super stanie.

— Rafał —
Twister 800n
2019-06-30 11:16:41

żeglowało się nim bardzo dobrze wszystko działało sprawnie , tylko mało miejsca w kajucie

— Jola —
Phila 900
2019-07-01 11:16:41

„Pierwszy raz pływalem takim jachtem o powiem szczerze, że teraz już trudno będzie mi wziąć mniejszy. Byłem zadowolony ze steru strumieniowego oraz ze sterowana silnikiem. Tym jachtem łatwiej się manewruje w porcie niż
mniejszymi. Żona zadowolona była z lodówki i przestrzeni (w tym kambuz,a). Dzieci (15 i 18 lat) z własnych kajut. Generalnie było tak przyjemnie, że mamy niedosyt. I na pewno wkrótce się zgłoszę. ”

— AdamS —
Test 32 Dreamer
2019-07-02 11:16:41

.Brak haczykow na ściankach przy kuchni,Brak szuflady na sztucce.Świetna winda masztu Brak prysznica zewn.Ogólnie b.dobry jacht.

— Tomasz z Lublina —
Antila 24.4
2019-07-03 11:16:41

Mega zadbany i wygodny jacht ale na wietrze trochę wolny ;)

— Mariusz —
Test 32 Dreamer
2019-07-04 11:16:41

Jacht był wyposażony zgodnie z opisem, porządnie posprzątany przed przekazaniem do rejsu. Kilka elementów, takich jak kabestany czy materace, powinny zostać wymienione przed kolejnym sezonem.

— Piotr —
Antila 33
2019-07-05 11:16:41

Przestronny, wygodny, turystycznie bardzo komfortowy, a przy tym nautycznie nadal zaskakująco sprawny. Tylko ten „samohalsujący” fok, to samooszustwo raczej, bo przy słabych wiatrach z tyłu robi co chce, a przy halsowaniu się zacina na nawietrznej – ale coś za coś, można robić zwroty bez potrzeby angażowania innych, więc nie marudzą, że im się urlop przerywa co chwilę. Za to dwubiegowy kabestan byłby sporym ułatwieniem, bo można umrzeć ze starości, nim się nakręci cały maszt przy podnoszeniu. Generalnie – jacht świetny.

— Żeglarz Anonim —
Twister 800n
2019-07-06 11:16:41

dobre olinowanie, dobry grot, mniej udany fok pod względem trzymania wiatru, zbyt ciężki bom, ale za to łatwiej składa się grota. Ogólnie jacht bardzo konkurencyjny jeśli chodzi o prędkość pływania. Mniej udane są umocowanie sztagu (przydałaby się przywiązana zawleczka zamiast nakrętki) i mocowanie bomu.

— Rafał —
Twister 800n
2019-07-07 11:16:41

Bardzo dobra

— Daga —
Antila 27
2019-07-08 11:16:41

Jacht ,,Kiwi’’ b. ciężko chodzący miecz, reszta bez zastrzeżeń.

— Żeglarz Anonim —
Test 32 Dreamer
2019-07-09 11:16:41

Wspanialy

— Zbyszek —
Laguna 700 (motorowy)
2019-07-10 11:16:41

SUPER na 2 osoby

— Mila —
Antila 26cc
2019-07-11 11:16:41

Bardzo dobra

— Żeglarz Anonim —
Phila 900
2019-07-12 11:16:41

Ogólnie PHILA to wygodny jacht jak na warunki mazurskie, mankamentem dla mnie jest patent silnika ze sterowaniem z kokpitu. Brak rumpla przy silniku nie daje wygodnej możliwości dobijania rufą przy podniesionej płetwie sterowej. Brakuje też drobiazgów np. większa ilość haczyków ( wieszaczków) na ubrania, blokady drzwi aby się otwarte nie „majtały” itp. Szybkie i sprawne przekazywanie jachtów i miła obsługa rekompensuje wszystko! Ogólne wrażenie jest dobre. Polecam! wszystkim!

— Jarek Garcarz —
Twister 800n
2019-07-13 11:16:41

„Plusy:
– Do przechyłów znakomita
– łatwa przy manewrach portowych
– Wszędzie się zmieści
Minusy:
– Wolna i źle się prowadzi przy słabym wietrze
– Nie nadaje się dla załogi większej niż 5 osób i ludzi powyżej 185cm”

— Żeglarz Anonim —
Twister 800n
2019-07-15 11:16:41

Dobry do żeglugi, mniej wygodny do mieszkania.

— Żeglarz Anonim —
Antila 24.4
2019-07-16 11:16:41

„Jacht ładny i wygodny ale max na 4 osoby. Rzeczywiście szybki bo na samym grocie często wyprzedzał inne jednostki z fokiem. Dobrze skrojony grot. Dobre wyposażenie i bezawaryjna obsługa. Silnik łatwo odpala i dobrze pracuje.
Jacht typowo turystyczny do leniwego pływania.”

— Tomek —
Laguna 730
2019-07-17 11:16:41

Jacht bardzo ładnie się prowadzi. Jest szybki. Poza tym bez uwag.

— Wojtek —
Antila 27
2019-07-18 11:16:41

Generalnie bardzo dobry jacht, chociaż widać już ślady zużywania żagli i „luzy” na sterze

— Rafał z Bielska-Białej —
Antila 24.4
2019-07-19 11:16:41

Idealny stan, czysty, zadbany

— Żeglarz —
Test 32 Dreamer
2019-07-20 11:16:41

„Ma dużą bezwładności ale przy tej wadze…
Za to wygodny.”

— Bartek —
Laguna 730
2019-07-21 11:16:41

Super łódka

— Paweł Kłęczek —
Antila 24.4
2019-07-22 11:16:41

bardzo dobra

— stanisław —
Antila 24.4
2019-07-23 11:16:41

Jacht całkiem szybki. Zaletą jest stanie w zejsciówce, przyzwoite wyposarzenie. Wadą brak okienka w kingstonie.

— Żeglarz Anonim —
Test 32 Dreamer
2019-07-24 11:16:41

Dobrze przygotowany jacht. Przestronny i wygodny. Polecam na spokojne pływanie.

— Michał —
Phila 900
2019-07-25 11:16:41

Jacht sprawny technicznie, jednak przydałby mu się mały wizualny remoncik.

— Kamarek —
Test 32 Dreamer
2019-07-26 11:16:41

Bezpieczny komfortowy czołg

— Hlip —
Antila 24.4
2019-07-27 11:16:41

Wszystko w najlepszym porządku, jacht czysty i sprawny.

— Ola —
Antila 33
2019-07-28 11:16:41

Za duży

— Anonim —
Antila 26cc
2019-07-29 11:16:41

Ładny nowy jacht

— Robert —
Twister 800n
2019-07-30 11:16:41

Wystarczająca wielkość dla jachtów na Mazurach, bardzo wygodny w obsłudze i użytkowaniu.

— Żeglarz Anonim —
Antila 27
2019-07-31 11:16:41

Problemu przysparzał jeden urwany pełzacz grota. Na duży plus byly założone siatki na relingi i małe kapoki. Łódka ma bardzo dużo schowków co jest dużym plusem. Lodówka świetnie działa. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni.

— Małgorzata —
Phila 900
2019-08-01 11:16:41

Posiada on wszystko czego brakowało Phili 880

— Żeglarz Anonim —
Phila 900
2019-08-02 11:16:41

Jacht trochę ociężały pod żaglami ale da się pływać, nawet dosyć szybko. Warunki mieszkalne bardzo dobre jednak za cenę warunków nautycznych (wysokie wolne burty i nadbudówki). Sterowność na silniku dobra dzięki sterowi strumieniowemu. Olinowanie poprowadzone logicznie i funkcjonalnie. Jak na czarterowy standard ilość koniecznych poprawek minimalna. Wielki plus dla armatora za obsługę i podejście – szybki i bezproblemowy kontakt. A bosmana chyba nie znam lepszego. Wielkie podziękowania.

— Piotrek —
Antila 33
2019-08-03 11:16:41

Bardzo wygodna i dobrze pływająca łódka. Problemem może być tylko nocowanie na dziko, ze względu na głębsze zanurzenie.

— Paweł —
Janmor 700 (motorowy)
2019-08-04 11:16:41

Jacht doskonały dla rodziny 2+2,stabilny kursowo (nie myszkuje), łatwy w manewrach, ale trzeba uważać na rozkołys przy bocznej fali szczególnie od motorówek. Silnik ekonomiczny (2litry/h przy 8km/h), ale trochę za słaby – maksymalna prędkość około12km/h. Stan techniczny i wyposażenie na bardzo dobrym poziomie za wyjątkiem telewizora – zero odbioru od Rucianego do Ogonek. Prądu z akumulatorów(przy pracy lodówki na max) starcza na co najmniej jeden dzień (dłużej nie próbowałem). Na podkreślenie zasługuje poziom obsługi przy odbieraniu i zdawaniu jachtu – szacun dla Bosmana.

— Darek Szczypiór —
Twister 800n
2019-08-05 11:16:41

Bardzo dobry nautycznie

— Piotr —
Antila 27
2019-08-06 11:16:41

Nowa žaglowka

— Żeglarz Anonim —
Antila 33
2019-08-07 11:16:41

Super

— Żeglarz Anonim —
Antila 27
2019-08-08 11:16:41

Szybki jacht mimo małego foka

— Żeglarz Anonim —
Phila 900
2019-08-09 11:16:41

Świetna bardzo przemyślana łódka.

— WZ —
Antila 27
2019-08-10 11:16:41

Super jacht ,daje sporo frajdy z żeglowania, a i przestronny. Pływały 4 dorosłe osoby. Polecam.

— Tomasz Kamasa —
Antila 27
2019-08-11 11:16:41

Szybki i wygodny.

— Żeglarz Anonim —
Twister 800n
2019-08-12 11:16:41

Idzie dobrze, szybki.

— Żeglarz Anonim —
Test 32 Dreamer
2019-08-13 11:16:41

Stabilny, bezpieczny, rodzinny, nie jest to demon prędkości… :)

— Ok —
Antila 27
2019-08-14 11:16:41

Lodówka dobra działa dwa dni. Nautyczne jacht ok. Obsługa bardzo miła i gotowa pomagać na trasie ale nie było takiej potrzeby.

— James Karolak —
Antila 24
2019-08-15 11:16:41

Jacht ma już trochę lat ale pływa dobrze.

— Mariusz —
Antila 24.4
2019-08-16 11:16:41

Pływaliśmy na jachcie w 5 osób. Dla tej ilości osób jacht jest wygodny.
Technicznie bardzo sprawny (takielunek,wyposażenie, silnik). Jedyne co można by było poprawić to skasować lekki luz na płetwie sterowej. Pływa się świetnie. Ma bardzo wygodny kokpit. Dobry dostęp do silnika. Nie zbyt duża wielkość jachtu sprawia, że kładzenie masztu i jego stawianie przebiega bardzo sprawnie. Obsługa żagli jest również bezproblemowa.
Jach daje na prawdę bardzo dużo frajdy :) Polecam!!!

— Michał Kot —
Phila 900
2019-08-17 11:16:41

Świetnie się nim żegluje, sternik przy zwrotach sam może obsłużyć foka, ale wysoka rufa jest uciążliwa dla załogi.

— Robert —
Antila 33
2019-08-18 11:16:41

Wygodny, szybki i ergonomiczy

— Grzegorz/Tychy —
Test 32 Dreamer
2019-08-19 11:16:41

Ok

— Żeglarz Anonim —
Laguna 700 (motorowy)
2019-08-20 11:16:41

Jacht wspaniały, sprawny technicznie, wyposażony jak trzeba. Za rok wrócimy :))

— Gośka —
Laguna 730
2019-08-21 11:16:41

Baaardzo efektywne ogrzewanie, zdecydowany plus! Dobre akumulatory, po 3 dniach nie wymagały jeszcze ładowania co nie jest częstym zjawiskiem.

— Arek —
Antila 26cc
2019-08-22 11:16:41

Ogólnie zdecydowanie więcej plusów niż minusów

— Krzysztof —
Janmor 700 (motorowy)
2019-08-23 11:16:41

Ok

— Żeglarz Anonim —
Test 32 Dreamer
2019-08-24 11:16:41

Wygodny ale ciężki i bardzo, bardzo, bardzo wolny!!!! Przy słabym wietrze trudno przejść dziobem przez wiatr.

— Robert & załoga —
Antila 24.4
2019-08-25 11:16:41

Super :)

— Fjodor —
Laguna 700 (motorowy)
2019-08-26 11:16:41

Dobra

— Żeglarz Anonim —
Janmor 700 (motorowy)
2019-08-27 11:16:41

Świetnie przygotowane łodzie, profesjonalna i szybka obsługa bosmana, cenowo bardzo ok! Czarterujemy łódki od dłuższego czasu a jakość obsługi cały czas na tym samym, bardzo dobrym poziomie.

— Jak zwykle super! —
Antila 27
2019-08-28 11:16:41

Dobry jacht. Brak drugiego rzędu refsejzingów na grocie. Przy silnych wiatrach byłyby bardzo pomocne.

— Łukasz —
Antila 24
2019-08-29 11:16:41

Jacht czysty, trochę wyeksploatowany. Jednak wszystko – za wyjątkiem zawleczki do mocowania sztagu przy kładzeniu masztu – działało ok.

— Maciek Głogowski —
Phila 900
2019-08-30 11:16:41

Sam jacht Phila900 jest super. Ten którym pływałem był ok, ale należy w nim nasmarować kabestan na nadbudówce – przeraźliwie skrzypi, ślizgacze grota lub kółko na topie masztu – grot trzeba było ściągać ręcznie za każdym razem. Na plus można zaliczyć: silnik zaburtowy – nic nie brzęczy ;), wyposażenie, obsługę w porcie.

— Andrzej —
Twister 800n
2019-08-31 11:16:41

Bardzo ok

— Bartek —
Twister 800n
2019-09-01 11:16:41

Super

— Krystian B. —
Antila 26cc
2019-09-02 11:16:41

Nowy jacht a więc wszystko super

— Mazmar —
Antila 24
2019-09-03 11:16:41

Wygodny, bezpieczny jacht. Pływa też nienajgorzej.

— Żeglarz Anonim —
Antila 27
2019-09-04 11:16:41

Wygodny i bezpieczny. Zabudowa trochę klaustrofobiczna, wrażenie wnętrza mniejsze niż w rzeczywistości.

— Żeglarz Anonim —
Twister 800n
2019-09-05 11:16:41

Znakomita

— Michal z Sopotu —
Antila 26cc
2019-09-06 11:16:41

Bardzo fajny jacht, dobrze się prowadzi. Dla mnie jedynym minusem są zabudowane kabiny dziobowa i rufowa. Jacht jest przez to „znacznie mniejszy” i mniej wygodny.

— Grzegorz —
Antila 24.4
2019-09-07 11:16:41

Żeglowanie na Antili 24.4 to przyjemność, bardzo dobrze zrównoważony żaglowo, jak na jacht turystyczny ostro pływa do wiatru. Jedyny mankament to brak wieszaków wewnątrz. Jacht praktycznie nowy, brak śladów użytkowania niezgodnie z przeznaczeniem.

— SJacek7 —
Antila 27
2019-09-08 11:16:41

ok

— średnia —
Antila 27
2019-09-09 11:16:41

Bardzo znana wypróbowana konstrukcja w dobrym stanie technicznym.

— Żeglarz Anonim —
Antila 27
2019-09-10 11:16:41

Dobra solidna jednostka, utrzymana na niezłym poziomie technicznym.

— Robert —
Antila 24.4
2019-09-11 11:16:41

Fajny, sprytny.

— Janusz Pyzel —
Antila 24
2019-09-12 11:16:41

Wygodny

— Żeglarz Anonim —